0722-798-614 ; legeconsult@gmail.com

intrebarile dvs. aici

Data 2009-02-27
autor Monica
Subiect problema cu apartament retrocedat

Pe scurt povestea mea este urmatoarea: locuiesc cu mama mea intr-unul din cele 4 apartamente al unui imobil nationalizat din anul 1986. In anul 1997 cand s-a dat legea 112 noi trebuia sa reinnoim contractul de inchiriere cu AFI, si timp de 1 an si jumatate nu l-am putut prelungi deoarece dosarul se “ratacise”. Dupa ce s-a gasit dosarul in 1999 am depus cerere de cumparare dar ni s-a spus ca apartamentul nostru nu se poate cumpara deoarece exista un hol comun care duce la pod, desi toate celelalte apartamente au fost cumparate pe legea 112. In 2005, dupa decesul tatalui meu, cand am mers sa reinnoiesc contractul , am fost dusa cu vorba 6 luni pana sa mi se prelungeasca contractul (si asta la insistentele si amenintarile facute de mine), pretextandu-mi-se ca daca va veni “proprietarul” oricum acest contract de inchiriere se va anula. In anul 2006, la o luna dupa prelungirea contractului cu AFI I se da unui anume domn X dispozitie de la primarie prin care devine proprietarul apartamentului in care locuiesc. Am facut cu el un contract de inchiriere pe 5 ani, desi eu nu am vazut nici un contract de proprietate asupra imobilului sau calitate de mostenitor, si desi a cerut doar apartamentul meu la primarie (pe legea 10), desi I se cuvenea inca un apartament din acest imobil, dublu ca si suprafata fata de cel in care eu locuiesc. In urma unui process pe care l-am pierdut (evident !) prin sentinta irevocabila cu titlu executoriu are dreptul sa viziteze saptamanal apartamentul in scopul de a-l vinde. Sentinta a intrat de 2 saptamani in vigoare insa eu am refuzat accesul in apartament, iar azi am primit un telefon de la judecatorul executoresc prin care ma anunta ca daca refuz in continuare accesul in apartament imi vor face plangere penala de neexecutare a sentintei. Intrebarea mea este acum, mie ce imi ramane de facut ? Ce risc eu, in cazul in care refuz in continuare sa il las sa viziteze apartamentul cu “potentialii” cumparatori? Iar in cazul in care se va gasi un cumparator , ce se va intampla cu contractul de inchiriere facut intre mine si mama pe de o parte si domnul X, care mai are o valabilitate de inca 2 ani? (ce garantie am eu ca va fi respectat in continuare de noul proprietar?) Si ultima intrebare care ma macina, cum pot eu sa ma lamuresc asupra legalitatii acteleor asa zisului proprietar si asupra legaturii de rudenie pe care pretinde ca a avut-o cu cel caruia I s-a nationalizat casa in 1950, tinand cont de faptul ca nu am acces la arhive si alte date , neavand calitatea de persoana indreptatita de a cere date cu caracter secret/confidential?
Va multumesc, Monica

Contact

avocat Giulieta Marin

legeconsult@gmail.com

Bucuresti - Romania

0722-798-614

Cautare in site

Sondaj

Despre ce ati vrea sa cititi in acest site?

Portfolio

Servicii

Activitatea Cabinetului  nostru  de  Avocatura  consta in acordarea de consultatii juridice pentru persoane fizice si juridice, asistenta si reprezentare in urmatoarele domenii: dreptul familiei,drept civil,dreptul muncii,drept comercial

cabinet avocat Giulieta Marin© 2008 All rights reserved.

Free website :: Webnode

Romanian Top 30